Haberler

ETNA, Proje, Taahhüt,Mühendislik Firmaları ve Bayileri ile İzmir'de Buluştu

18.06.2014

Su teknolojileri konusunda 35 yılı aşkın süredir hizmet veren ETNA (Alp Pompa Teknolojileri A.Ş.) 2014 yılı ilk firma tanıtım ve yangın seminerini İzmir’ de gerçekleştirdi. 18 Haziran’da İzmir HİLTON otelinde gerçekleştirilen toplantıya İzmir’in önde gelen proje & taahhüt mühendislik firmaları, resmi kurum temsilcileri (İller Bankası, belediyeler, Çevre &Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı vb.) ve firmanın bayileri katıldı.

ETNA pazarlama müdürü Halil Kızılhan’ nın sunumunun ilk bölümünde; firma tanıtımı, yeni ürünler, ürün gamı ikinci bölümünde ise, Türkiye yangın standardı (TS EN 12845+A2), binaların yangından korunması hakkında yönetmelik ve uluslararası normların karşılaştırılması konularına yer verildi.

Kızılhan sunumunda Türkiye’de yasal mevzuatın yangın pompaları konusunda aynı zamanda bir Avrupa normu da olan TS EN 12845+A2’nin kullanımını emrettiğini, gerek yangın standardının (TS EN 12845+A2) gerekse de Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin bu hususları açık olarak ortaya koyduğunu belirtti.

Kızılhan sunumda; Türkiye de bilinçli olarak belli bir zümre tarafından yangın pompası konusunda odağın saptırıldığını, yasal mevzuatın şart koştuğu TS EN 12845+A2 normuna uygun ürün kullanımı direktifinin es geçilerek, talebin Amerikan UL&FM sertifikalı ürünlere yönlendirildiğini belirtti. Kızılhan, TS EN 12845+A2’ de yangın pompasının nasıl olması gerektiğine dair ilgili bölümler, binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik hükümleri, NFPA 20, UL&FM’ in neler olduğu hususlarında geniş bir kapsamda bilgilendirmede bulundu.

Seminer katılımcıları; özellikle yangın mevzuatı ve TS EN 12845+A2 konusunda daha evvel duymadıkları hususlara değinildiğini, toplantının kendileri için çok verimli geçtiğini ifade ettiler.